Indre ro og selvkontrol – gruppeforløb for sensitive: få fat i den stærke side af dig selv og skab varige positive forandringer

Bliver du hurtigt overvældet af pres og modgang? Og kan det svække din selvkontrol? Bliver du til tider stærkt grebet af forbigående følelser som vrede, opstemthed, ængstelse, sorg eller opgivenhed? – Og kan du i disse øjeblikke træffe beslutninger og handle på måder, du senere fortryder?

Den positive nyhed er, at du kan træne din selvkontrol og på den måde minimere ulempen ved at være sensitiv. Gennem de otte møder i gruppen vil du fordybe brugen af redskaber, lære nye teknikker og opleve, at viljestyrke og positive mønstre begynder at fylde mere i din hverdag.

I gruppen arbejder du løbende med forskningsbaserede redskaber, som har vist sig yderst virkningsfulde i vores individuelle samtaler.

Gruppeforløb i København 2018

KBH: Tirsdag den 10.04.2018 kl. 18-20 og fortsat 7 tirsdage 24/4, 8/5, 22/5, 28/8, 11/9, 25/9 9/10. Tilmeld

Ekstradatoer: 23/10, 6/11

Pris 3.900 kr. for 8 x 2 timers møder. Nedsat pris til ledige, studerende og pensionister: 3.400 kr.

Det rolige centrum i dig selv

Når du mister selvkontrol, vil du føle dig urolig indeni. Du kan f.eks. give efter for den midlertidige lyst til at påtage dig en ekstra opgave i stedet for at sige fra, skælde ud i stedet for at tale behersket, udskyde en svær opgave i stedet for at tage fat osv.
Oplevelsen af at ‘miste sig selv’ er prisen, du betaler, hver gang du slipper selvkontrollen. På kurset får du øvelser og strategier, som hurtigt og enkelt hjælper dig tilbage til det rolige centrum i dig selv: herfra kan du langt bedre genvinde kontrollen, så du træffer valg og handler på måder, du virkelig ønsker og kan stå inde for.

At træne selvkontrol er som at træne en muskel

Førende forskere i selvkontrol forklarer: Jo mere du træner din selvkontrol, des stærkere bliver den – ligesom en muskel. Træner du selvkontrol på ét område, påvirker det andre områder af din personlighed – akkurat som træning af én muskelgruppe sætter positive kædereaktioner i gang i hele kroppen. Og når du træner selvkontrol, forandrer du din hjerne på en måde, som bidrager til indre styrke, overskud og energi. Akkurat som fysisk træning styrker dit følsomme nervesystem og mindsker din psykiske sårbarhed.

Lær forskningsbaserede teknikker med mange positive virkninger

Under gruppeforløbet træner du effektive øvelser og brug af værktøjer, der ruster dig til at rumme forskellige typer følelser, så du ikke længere ‘sidder fast’ i deres greb: men i stedet kan ‘hæve dig over dem’ og handle mere frit og konstruktivt.

Du lærer forskningsbaserede teknikker og tilgange, som er enkle at forstå og bruge i praksis. Værktøjerne hjælper dig til at finde indre ro, klare svære situationer, omdanne vrede til varme, slippe bekymringer, være handlekraftig, sove bedre, styrke dit mentale fokus og opleve flere positive følelser og mere flow.

Metoderne, du arbejder med i gruppen, kan desuden være effektive i behandling af angst, depression og andre psykiske lidelser.

Sensitiv – blokeret eller beriget?

Som sensitiv kan du – især når du er overstimuleret – have svært ved at tøjle negative her-og-nu impulser. Det kan hæmme dig såvel professionelt som privat, hvor den manglende selvkontrol bliver en ‘kæp i hjulet’, der blokerer din udvikling på et eller flere områder.
Når du træner og styrker selvkontrollen, vil du i flere og flere situationer opleve, at du bliver beriget snarere end blokeret af din sensitivitet.

Udbytte af gruppen

– Værktøjer til at regulere dine følelser, når du eksempelvis mærker uro, vrede, frygt, kedsomhed, irritation, nedtrykthed, modløshed og andre negative følelser – så du kan omdanne negative følelser til positive følelser.

– Værktøjer til at regulere positive følelser, så du ikke bliver så stærkt grebet af dem, at du handler på måder, du siden fortryder.

– Forståelse af hvordan nervesystemet regulerer følelser, og hvad du selv kan gøre for at håndtere dine følelser kærligt og kompetent.

– Konkrete metoder, der hjælper dig til flere positive følelser i hverdagen og til at gøre din sensitivitet til en fordel.

– Træning i effektive metoder, som kan bruges i alle tænkelige situationer

– Inspiration og konkret vejledning til at bruge teknikkerne i dine daglige rutiner, så du har mere selvkontrol i hverdagen.

– Fortrolighed med effektive redskaber i behandlingen af stress, angst, depression og andre psykiske lidelser.

Målgruppe

Gruppen henvender sig til alle, som ønsker at arbejde med effektive “værktøjer” til øget selvkontrol, følelsesregulering og styring i mødet med overvældende indre og ydre stimulation. Du kan deltage, hvis du ønsker et rigere liv med mere kvalitet og nærvær i hverdagen.

Metoderne, som vi gennemgår i gruppen, kan desuden være meget virkningsfulde i behandling af angst, depression, stress og forskellige psykiske lidelser.

Deltagelse kræver ingen særlige forkundskaber. Der er ingen anbefalet rækkefølge for deltagelse i Sensitiv Balances forskellige arrangementer.

Form

Gruppen veksler mellem teori, øvelser, dialog og spørgsmål & svar. Gruppen giver brugbar praktisk inspiration til hverdagen, men deltagere kan ikke forvente, at individuelt tilpasset rådgivning fylder mere end hensynet til hele gruppens proces. 7 deltagere.

Kursusleder

Martin August, Psykoterapeut MPF, som har undervist i metoderne på kurset gennem 15 år og er pioner inden for arbejdet med sensitive mennesker i Danmark.

Vil du læse mere?

Test dig selv – er du særligt sensitiv?
Test dig selv – er du introvert eller ekstrovert?
Test dig selv – er du nyhedssøgende?
5 gode råd til et godt liv som ekstrovert og sensitiv

Vi anbefaler desuden 1-dagskurserne Indre ro med hjertekohærens, Fra selvkritik til selvaccept, Selvkontrol for udadvendteFra vrede til varme og Flow i arbejdslivet, der er meget egnede til sensitive, som ønsker teknikker og praktisk inspiration til at bevare roen, mens de er i aktivitet og møder udfordringer.

Pris

Prisen er 3.900 kr. for deltagelse i gruppen. Hvis du er studerende, ledig eller pensionist, kan du få gruppen til nedsat pris.

Lokaler

København: Peter Bangs Vej 7A, etage 4, 2000 Frederiksberg. Lokale: 20.

Ekstra datoer

Ekstra datoer bruges kun ved gruppeleders sygdom eller andet uventet behov for at aflyse et af de møder, der hører til gruppens almindelige datoer.

Materiale til gruppen:

Du vil ca. 1 uge inden kurset via mail modtage en fil med dit kursusmateriale, som du venligst bedes printe ud og medbringe ved dit fremmøde.

Har du brug for EAN-faktura eller betaling med faktura?

  1. Du kan godt købe din kursusplads via EAN-faktura, Har du spørgsmål, skriv venligst tilkontakt@sensitiv.dk.2. Du kan godt købe din kursusplads via bankoverførsel og en fremsendt faktura til f.eks. virksomhed eller selvstændigt erhverv, Har du spørgsmål, skriv venligst til kontakt@sensitiv.dk.

Har du spørgsmål?

Skriv til kontakt@sensitiv.dk.

Afmelding og ændring

Frem til to uger inden den dato kurset afholdes er det muligt at melde afbud eller bytte til et kursus af en anden type. Det koster 200 kr. i administration.

Herefter er købet bindende.

 

BOG
Sensitive Børn

BOG & VIDEO
Kursus

BOG
Sensitive Børn og Voksne

DOBBELT DVD
Særligt Sensitive

SENSITIVE VOKSNE


SENSITIVE BØRN


Lise og klient terapi samtaler

BOOK SAMTALE