Forældre rådgivning

Tidsbestilling

Hvis du ønsker at bestille en tid til forælderådgivning, er du velkommen at sende en mail til kontakt@sensitiv.dk, så vender vi straks tilbage.

Læs mere her om vigtige emner for sensitive børn og voksne

Om forældrerådgivningen

At have et særligt sensitivt barn er givende og krævende. Det er naturligt, at forældre nogle gange oplever at komme til kort. Barnet tænker dybt over tingene og bearbejder alt, hvad det oplever meget grundigt – med sans for de helt fine nuancer.

Når man ikke ved, at det drejer sig om medfødt særlig sensitivitet, kan man let tro, at der er noget galt – enten med barnet eller ens egen måde at være mor eller far – fordi en del ting er anderledes for det særligt sensitive barn.

Barnet kan også mærke det, og det påvirker selvfølelsen. Her giver viden løsninger. Når man forstår sit barn bedre, kan man skabe en hverdag, der hænger bedre sammen. Det giver både barnet og og forældrene mere livsglæde og ro, når der bliver taget hensyn til den særlige sensitivitet.

Og på den måde er det muligt i højere grad at slippe for at bære rundt på følelsen af, at der er noget galt.

En opgave og en gave

Som mor eller far kan du gøre en stor og positiv forskel i dit barns liv ved at lære det at leve i balance med sensitiviteten – jo før barnet lærer det, des bedre. For så bliver vanen godt indarbejdet – og barnet får mindre at kæmpe med som voksen. Dit sensitive barn stiller dig med andre ord over for en opgave. Når du ikke er klar over det, kan det volde problemer.

Når du går ind i opgaven kan det vise sig at være dybt berigende og en stor gave – en gave til det sensitive barn, til dig selv og til hele familien.

Forældrerådgivning

Målet med rådgivningen er, at forældrene lærer barnets signaler at kende og forstår sensitiviteten, så de finder ud af, hvordan de kan reagere bedst muligt.

I rådgivningen er der fokus på, at forældre anerkender og ser det sensitive barns kvaliteter – og får inspiration til at hjælpe det igennem vanskeligheder.

Rådgivningen formidler viden om sensitivitet, konkrete råd og redskaber til at løse de problemer, der opstår i hverdagens situationer.

Samtalerne varer 1½ time og kan foregå i vores lokaler på Frederiksberg eller via video. Samtalerne koster kr. 1800,-

Eksempler på temaer i en forældrerådgivning

  • Mange forældre er i tvivl om, hvor meget de skal beskytte og skåne deres særligt sensitive barn på den ene side, og hvor meget de på den anden side skal stimulere og udfordre barnet. Svaret på dette spørgsmål afhænger af barnet, forældrene, familien og af den konkrete situation – det er ikke givet en gang for alle.
  • Ved start i institution eller skole, eller ved skift, kan forældre have overvejelser om, hvordan de træffer det bedste valg for deres særligt sensitive barn.
  • Nogle forældre har brug for hjælp til at klare de situationer, hvor de særligt sensitive børn reagerer med meget intense følelser.

Det er kun eksempler. Der kan være mange andre temaer, som er relevante at tage op i rådgivningen.

Hvis du ønsker at bestille en tid til forældrerådgivning, er du velkommen at sende en mail til kontakt@sensitiv.dk, så vender vi straks tilbage.

Tilmeld og få gratis gaver fra Sensitiv.dk

Berig hverdagen med inspiration og ny viden til dig selv eller dit barn.
Tilmeld og få gratis gaver!


 

BOG
Sensitive Børn

BOG & VIDEO
Kursus

BOG
Sensitive Børn og Voksne

DOBBELT DVD
Særligt Sensitive

Sensitive Voksne

SENSITIVE
VOKSNE


Sensitive Børn

SENSITIVE
BØRN


Pskykoterapi

BOOK
SAMTALE


Indre ro kurser

KURSER
& GRUPPER