At leve med sensitivitet

Psykoterapi for sensitive

Mange sensitive oplever det som en lettelse at bearbejde andre temaer – der ikke handler specielt om sensitivitet – sammen med et menneske, som har forståelse og respekt for, hvad det vil sige at være sensitiv. Sensitivitet kan være hovedfokus for psykoterapi, men behøver ikke være det.

At leve med sensitivitet

Nogle sensitive oplever, at de er fanget i en hverdag, der er så overstimulerende, at den bliver en kamp. I så fald er der brug for et fokus på at leve med sensitivitet – i stedet for at fornægte den. Sensitive mennesker, der har svært ved at acceptere og tage hånd om sensitiviteten bliver ofte udmattede, syge eller stressede – og føler at de kun overlever i stedet for at mærke liv og glæde.

Eksempler

I undermenuerne kan du læse eksempler på hvad, du som sensitiv kan sætte fokus på i psykoterapi. Det er kun et udvalg af nogle af de mange temaer, sensitive mennesker kan have glæde af at bearbejde. Læs evt. mere under psykoterapi.

Det positive fokus

Det negative fokus

Når sensitive mennesker bliver overstimulerede i hverdagen, risikerer de at få en negativ oplevelse af sig selv. De fokuserer på begrænsningerne ved at være sensitiv. De bliver selvkritiske. Og nogle føler, at de kun overlever hverdagen – i stedet for virkelig at leve livet.

Det positive fokus

Glæden ved livet kommer tilbage, når det negative fokus bliver vendt til et positivt fokus. Der er begrænsninger ved at være sensitiv. Det hjælper hverken at fornægte det eller at beklage det. Accept af begrænsningerne og sund selvomsorg er en bedre og mere positiv vej. Det er forudsætningen for at etablere nogle gode grænser og en rutine, der beskytter sensitiviteten.

Skift fokus og husk fordelene

Når man holder op med at kritisere sig selv og i stedet vælger at tage vare på sig selv, bliver de mange fordele ved at være sensitiv langt mere tydelige. Og de sensitive talenter får plads til at udfolde sig.  Læs mere: Fordele ved at være sensitiv

Læs mere her om vigtige emner for sensitive børn og voksne

Tilmeld og få gratis gaver fra Sensitiv.dk

Berig hverdagen med inspiration og ny viden til dig selv eller dit barn.
Tilmeld og få gratis gaver!


 

BOG
Sensitive Børn

BOG & VIDEO
Kursus

BOG
Sensitive Børn og Voksne

DOBBELT DVD
Særligt Sensitive

Sensitive Voksne

SENSITIVE
VOKSNE


Sensitive Børn

SENSITIVE
BØRN


Pskykoterapi

BOOK
SAMTALE


Indre ro kurser

KURSER
& GRUPPER