Selvkontrol og beslutsomhed. Lev et liv, du ikke fortryder

Slip grubleri og beslutningstræthed, lær at træffe gode valg og føre dem igennem og giv dine værdier – og din sensitivitet stærke ben at gå på

Glad sensitiv kvinde i naturen med selvkontrol og viljestyrke

1-dagskursus

Brug redskaberne i arbejdsliv, parforhold, med dine børn og i alle tænkelige situationer, hvor du ønsker at holde fast i den bedste udgave af dig selv og din sensitivitet

KBH: Lørdag d. 17. august 2019 kl. 10-15:30

Tip: vil du fordybe dig, kan du i stedet vælge gruppeforløb eller individuelle samtaler.

Bliv mere beslutsom og handlekraftig

Nå dine mål, få vigtige ting gjort, slip for at fortryde og stå stærkere i livet

Kan du nogen gange føle dig opgivende eller modløs, når du står i en svær situation? Og kommer du til at tænke “nu kan jeg ikke mere!”, når du er træt, presset og overvældet? Kan du i disse situationer træffe valg og handle på måder, du senere fortryder? Eller kan du have meget svært ved at beslutte dig – og i værste fald søge at undgå at træffe en beslutning?

Som sensitiv er du hurtigere og oftere udsat for øjeblikke med svækket viljestyrke – og det påvirker både din beslutningsdygtighed og din handlekraft. Dette kursus giver dig en forskningsbaseret og meget brugbar guide til at få fat i nerven af din viljestyrke og beslutsomhed, sådan at du for alvor kan bryde de negative mønstre.

Kurset klæder dig grundigt på til at stå stærkt og følge dine værdier og dit hjerte. Også i situationer, hvor din sensitivitet er en ulempe, og hvor du er fristet til at give op. Du får en buket meget effektive redskaber, som sætter dig i stand til at bryde igennem i stedet for at bryde sammen, når du møder indre og ydre barrierer på din vej.

Dit udbytte

Få praktisk inspiration og strategier, der er lige til at bruge i din hverdag

  • forstå hvordan viljestyrke er afgørende for din livskvalitet og din evne til at opnå mål i alle områder af livet
  • lær at træne din viljestyrke, sætte varige spor i din hjerne og skabe holdbare ændringer i din adfærd
  • bliv bevidst om, hvordan du dagligt giver energi, næring og kraft til din viljestyrke
  • genkend destruktive øjeblikke, hvor din sensitivitet svækker din viljestyrke og lad i stedet dine sensitive fordele træde frem
  • få videnskabeligt velfunderede fif og tricks til at træffe gode beslutninger om små såvel som store spørgsmål
  • styrk din evne til at holde en stabil kurs gennem modgang, udfordring og pres
  • ban vejen for en stærkere indre rygrad og flere positive resultater i de vigtige områder af dit liv

Kursus Indhold

Fra “jeg kan ikke” til viljestyrke

Afhold fortidens sår fra at kvæle din fremtid

Som sensitiv er det din store ulempe, at du er mere sårbar i modgang. Hvis du gentagne gange i dit liv er blevet skuffet, har oplevet nederlag eller manglende kontrol, kan du bevidst eller ubevidst have truffet en uheldig beslutning: ”Det nytter alligevel ikke noget. Nu kan jeg ikke mere. Det vil ikke lykkes for mig”. Forskningen viser, at denne beslutning i det skjulte kan sabotere dit liv på mange forskellige områder:  arbejdsliv, familieliv, kærlighedsliv, økonomi, bolig, helbred og livskvalitet. Og listen fortsætter….

Årsagen er, at ydre modgang, der tidligere har ramt dig, stadig forfølger dig indeni – i form af svækket viljestyrke og initiativ. Den eneste forskel er, at det nu er dig selv, der forårsager modgangen og blokeringerne. Og du fortsætter med at gøre det, selvom det oprindelige ydre pres er væk. Dagligt forstærker du modgangens spor i din hjerne og i dine handlinger – og det giver dig flere og flere ulemper ved at være sensitiv. Medmindre du aktivt sætter foden ned og udstikker en ny og positiv kurs.

Effektive psykiske vitaminer gør dig stærk

Viljestyrke fjerner opgivenhed og baner vej for livsmod, læring og færdigheder

Hvis du savner viljestyrke på et eller flere vitale områder i dit liv, vil du typisk føle, at du i disse livsområder har ’mistet dig selv’. Og at du giver efter for valg og adfærdsmønstre, som ikke er i overensstemmelse med dine egentlige værdier og dybere ønsker.

Du kan sætte mål, som du gang på gang opgiver i ‘svage øjeblikke’. I værste fald bliver du selvkritisk og hård ved dig selv, hvilket kan anspore dig til at ‘gøre oprør’, ‘slappe af’ og ikke tage dine mål ‘alvorligt’. Sådan opstår en ond cirkel, hvor hvert svagt øjeblik gør større og større indhug på din viljestyrke. Men inde bagved gnaver samvittighedens stemme i dit sensitive nervesystem – og du føler dig utilfreds, opgivende og frustreret. Det kan blive tiltagende svært for dig at have tiltro til dig selv og dine egne beslutninger.

På kurset lærer du, hvilke psykiske vitaminer, du dagligt skal give dig selv, for at gøre din viljestyrke hel og stærk og ’få dig selv igen’ – både før, under og efter svage øjeblikke. Du får en konkret samling stærke værktøjer til at træne din viljestyrke og træffe beslutninger, som er lige til at bruge i din hverdag.

Viljestyrke gør dig  mere beslutsom og giver frihed og livglæde

Hæv dig over de ‘svage øjeblikke’, træf bedre valg og få et rigere liv

Som sensitiv vil du hurtigere end andre kunne opleve kontroltab med svækkelse af viljestyrken:

  1. fordi et eller flere undersystemer i din krops stressrespons er lettere at bevæge, når noget er svært.
  2. fordi du har mere intense følelser – både positive og negative. Forskningen viser, at denne følelsesmæssige intensitet kendetegner situationer, hvor du risikerer at ‘give efter’.
  3. fordi du reflekterer mere dybtgående over dine valg – både de små og store beslutninger.

Kurset giver dig en grundig indføring i de vitale færdigheder, som kan hjælpe dig til at sikre, at din sensitivitet kan fremme i stedet for at svække din viljestyrke og beslutsomhed. Du lærer, hvordan du erstatter ulemper ved at være sensitiv med sensitive fordele. Og du lærer, hvordan du hæver dig over de ‘svage øjeblikke’, som tidligere kunne føre dig på afveje.

Herved kan du forblive kraftfuld, afbalanceret og tro over for dig selv. I små og store situationer kan du træffe bedre valg, som ikke binder dig til destruktive mønstre. Men i stedet sætter dig fri til at følge dit hjerte og dine værdier, så du kan skabe et rigere liv.

Psykoterapeut i Sensitiv - Martin AugustKursusleder

Martin August, dansk pioner inden for sensitivitet, eksamineret ID-Psykoterapeut, medlem af Dansk Psykoterapeutforening, ingeniør, tidl. leder af Stresslinjens psykolognetværk og medstifter af Sensitiv Balance.

Speciale i sensitivitet og i at regulere vanskelige følelser på en konstruktiv måde

Martin har specialiseret sig i sensitivitet og i arbejdet med metoder til at skabe positiv forandring. Han har især mangeårig ekspertice inden for strategier til at håndtere vanskelige følelser og bruge dem konstruktivt.

Sæt en positiv kurs for dit liv og hold fast i de værdier, du står for.

Selvkontrol og beslutsomhed – lev et liv, du ikke fortryder giver dig en praktisk forståelse af, hvordan destruktiv brug af dig selv og din sensitivitet kan vige pladsen til fordel for en klar og konstruktiv tilgang til at leve dit liv og bruge dit sensitive potentiale. Via denne proces kan du mindske antallet af beslutninger og handlinger, du siden fortryder, og i stedet leve et liv, der er mere i overensstemmelse med det, du dybest set tror på og ønsker.

Løft din livskvalitet i hverdagen til et nyt niveau

Uanset, hvad du ønsker at opnå, vil du ikke kunne realisere det uden viljestyrke og beslutsomhed. Kurset giver dig viden og brugbare teknikker til at mindske og fjerne de mønstre, der svækker din viljestyrke og evne til at træffe beslutninger. Kurset stiller skarpt på, hvordan du kan udvikle alternative strategier, hvor du opbygger, træner og bruger din viljestyrke til at få vigtige ting gjort og nå dine mål i livet.

Du får praktisk inspiration til at holde fast i dig selv og bruge din sensitivitet på en måde, der gavner både dig selv og andre omkring dig.

“Jeg har længe ønsket mig at give mere plads til mit familieliv – at værne om de nære relationer i stedet for at lade arbejdet stjæle min energi.

TAK for at hjælpe mig til en helt skelsættende forandring: ingen har foræret mig tiden til min familie. Men ved at træne min viljestyrke har jeg fundet vejen til at følge mit hjerte!”

— Benedikte, sensitiv kvinde 44 år.

Form: Kurset veksler mellem teori, øvelser, dialog og spørgsmål & svar.

Deltagerantal: Mellem 5 og 7 deltagere.

Standardpris: 1900 kr.

Nedsat pris: 1400 kr. for studerende, ledige og pensionister.

Sted:
København: Peter Bangs Vej 7A, etage 4, lokale 20, 2000 Frederiksberg.
Århus: Storcenter Nord, Finlandsgade 17, 8200 Århus N. Mødelokale 4

Materiale: Ud over skriftligt materiale får du efter kurset også lydfiler med praktiske øvelser.

Afmelding og ændring: Er mulig frem til to uger inden kursusdatoen og koster 200 kr. Herefter er købet bindende.

Målgruppe

Fjern mængden af destruktive valg og adfærdsmønstre, træn viljestyrken og lev livet på en måde, du ikke fortryder

Kurset henvender sig til sensitive, der ønsker praktisk inspiration til at vække beslutsomheden og viljestyrken til live. Og derved få fornyet mod på at gennemføre forandringer, lære nye færdigheder og blive mere kompetent.

Kurset klæder deltagerne grundigt på til at vende sensitive ulemper til sensitive fordele.

Deltagelse kræver ingen særlige forkundskaber. Der er ingen anbefalet rækkefølge for deltagelse i Sensitiv Balances forskellige arrangementer.

“De her redskaber har faktisk givet mig mere viljestyrke. Nu får jeg omsider gjort noget af alt det, jeg længe har drømt om!

Jeg er begyndt at træne, jeg har sluppet min afhængighed af nyheder og bruger i stedet mere tid i naturen og på min efteruddannelse. Min far havde en rygrad som en regnorm, og jeg har selv i årevis haft svært ved at tage mig sammen til ting. Det er en fed følelse at være mere herre i eget hus – og vide, hvordan jeg kan gøre den her viljestyrke-muskel i min hjerne endnu stærkere!

— Andreas, sensitiv mand 56 år.

Psykolog, Lise August & Psykoterapeut, Martin August

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til kursets indhold eller vores gruppeforløb og individuelle samtaler med fokus
på at udvikle selvkontrol og beslutsomhed og skabe positiv forandring, er du meget velkommen at kontakte os.

Tilmeld og få gratis gaver fra Sensitiv.dk

Berig hverdagen med inspiration og ny viden til dig selv eller dit barn.
Tilmeld og få gratis gaver!

 

BOG
Sensitive Børn

BOG & VIDEO
Kursus

BOG
Sensitive Børn og Voksne

DOBBELT DVD
Særligt Sensitive

Sensitive Voksne

SENSITIVE
VOKSNE

Sensitive Børn

SENSITIVE
BØRN

Pskykoterapi

BOOK
SAMTALE

Indre ro kurser

KURSER
& GRUPPER