Redskaber til socialt sensitive

Lær enkle værktøjer og øvelser, som beriger og styrker dig i alle tænkelige sociale situationer

Socialt sensitiv

1-dags online seminar

Online: Lørdag d. 15. juni 2024 kl. 10-15.30.  Tilmeld

Har du brug for et filter?

Mød andre med større overblik, kompetence og indre styrke.

Har du nogle gange brug for at ‘tage et filter på’? Føler du dig ofte udmattet og drænet før, under og efter socialt samvær? Vil du blive bedre til at bevare din energi og indre ro, når du er sammen med andre?
Som sensitiv bliver du stærkere påvirket af andres følelser, forventninger og feedback. Det kan give dig udfordringer, som du her får enkle og dybe værktøjer til at møde andre med større overblik, kompetence og indre styrke.

På dette seminar får du værktøjer til at opbygge et effektivt filter og bevare din indre ro i sociale situationer, hvor du ønsker at være mere ‘tykhudet’. Du lærer teknikker, som er lette at bruge, og som hjælper dig før, under og efter sociale situationer. Du træner enkle øvelser, der afbalancerer dit sensitive nervesystem, fremmer positive følelser og hjælper dig til at bevare din åbenhed samtidig med at du står ved dine grænser. Redskaberne kan du bruge i alle former for socialt samspil.

Dit udbytte

 • Du får redskaber til at opbygge et ‘effektivt filter’ i sociale situationer, der er krævende for dig.
 • Forståelse af hvordan sociale samspil påvirker nervesystemet, og hvordan du kan håndtere din påvirkelighed.
 • Konkrete øvelser, der hjælper dig til at bevare din energi og indre ro før, under og efter sociale samspil.
 • Træning i effektive metoder til at håndtere sociale udfordringer.
 • Inspiration og konkret vejledning til at bruge redskaberne i forskellige sociale situationer i din hverdag.
 • Viden om, hvordan du gør empati og påvirkelighed til en gave.

Seminarets Indhold

Sociale udfordringer

Forbliv åben, centreret og positivt afgrænset i din kontakt til andre

Som sensitiv er det din fordel, at du bliver dybt beriget af positive relationer, og at du kan opleve stærk empati, lykke og nærhed. Men du kan også blive hårdere ramt af livets sociale knubs og udfordringer.

Typiske eksempler er:

 • når andre er vrede, kritiske eller afvisende.
 • når andre skuffer dine forventninger.
 • når andre har det svært, og du skal give omsorg: du kan være god til det, men kan samtidig hurtigere end andre blive drænet.
 • når du lægger mærke til fine nuancer i kontakten, som andre ikke er helt bevidste om (en ubevidst modvilje, en tøven, en usagt kritik osv.)
 • når mængden og varigheden af den sociale kontakt er mere intens, end du trives med.

Hver enkelt er unik og har særlige situationer, der især er udfordrende. Netop fordi du som socialt sensitiv bliver så kraftigt påvirket, er det vigtigt for dig at vide, hvordan du håndterer de vanskelige situationer bevidst og kompetent.

Empati – fra opgave til gave

Få redskaber til at brænde for andre uden at brænde ud

Når du er i kontakt med andre, vil du som sensitiv helt naturligt opleve, at du bliver ‘smittet’ af andres følelser. Hvordan undgår du at blive overvældet og drænet af din empati? – og i værste fald at miste kontakten til dig selv og føle dig belastet af andre? Hvad kan du gøre for at ‘skrue ned’ og ‘passe på dig selv’? Og hvordan kan du samtidig bevare den energi og åbenhed, der gør dig empatisk, socialt stærk og givende?

Under seminaret lærer du dybe og brugbare strategier til at håndtere din empati og din sociale påvirkelighed på en konstruktiv måde, der gør den til en gave for dig selv og andre.

 

Det var meget givende at møde andre socialt sensitive og få så dyb og inspirerende vejledning i, hvad man kan gøre. Jeg anbefaler seminaret meget varmt til alle, som oplever, at andres følelser og humør går ‘lige ind’. Jeg er blevet bedre til at beskytte mig selv – især sammen med min kæreste og mine veninder, når de er i dårligt humør. Det går ikke ud over dem, og jeg får også selv mere energi. Tak for nogle vigtige værktøjer.

—  Sofie, sensitiv kvinde 34 år.

Psykoterapeut i Sensitiv - Martin AugustSeminarleder

Martin August, dansk pioner inden for sensitivitet, forfatter, ID-Psykoterapeut, medlem af Dansk Psykoterapeutforening, ingeniør, tidl. leder af Stresslinjens psykolognetværk og medstifter af Sensitiv Balance.

Speciale i at regulere vanskelige følelser

Martin har specialiseret sig i sensitivitet og i arbejdet med metoder til at skabe positiv forandring. Han har især mangeårig ekspertise inden for strategier til at håndtere vanskelige følelser og bruge dem konstruktivt.

Seminarets formål

Viden, værktøjer og meget anvendelige strategier

På dette kursus får du værktøjer til at opbygge et effektivt filter og bevare din indre ro i sociale situationer, hvor du ønsker at være mere ‘tykhudet’. Du lærer teknikker, som er lette at bruge, og som hjælper dig før, under og efter sociale situationer. Du træner enkle øvelser, der afbalancerer dit sensitive nervesystem, fremmer positive følelser og hjælper dig til at bevare din åbenhed samtidig med at du står ved dine grænser. Redskaberne kan du bruge i alle former for socialt samspil.

Jeg er overrasket over, at det er muligt at forandre så indgroede vaner i min alder. I situationer, hvor jeg i et langt liv har været overvældet og ikke følt, at jeg kunne være mig selv, kan jeg nu slappe af og opføre mig naturlig. Jeg har lagt en masse unødvendige hæmninger bag mig.

For mig var det en stor hjælp helt konkret at få nogle strategier til at styre min krop, mine følelser og mine tanker. Jeg bruger redskaberne hver dag.

Det er et rigtig godt filter, jeg har fået med mig. Min mand siger, at jeg virker meget mere fri, når vi er sammen med vores venner.”

– Susanne, sensitiv kvinde 61 år.

Form: Seminaret veksler mellem teori, øvelser, dialog og spørgsmål & svar.

Standardpris: 1900 kr.

Nedsat pris: 1400 kr. for studerende, ledige og pensionister.

Deltagerantal: 12 deltagere.

1-dags seminar online:

Efter din tilmelding modtager du link, som hjælper dig til at blive koblet online-kurset.

Inden seminaret kan du også få hjælp til at logge på, hvis du har brug for det. Nærmere information sendes i velkomstmail med seminarmateriale inden seminarstart.

Optagelse: da seminaret afholdes med dialog med deltagere, kan vi ikke tilbyde link til video fra seminaret efter det er afholdt.

Afmelding og ændring: Er mulig frem til to uger inden kursusdatoen og koster 100 kr. Herefter er købet bindende.

Målgruppe

Seminaret henvender sig til alle socialt sensitive, som ønsker enkle og effektive redskaber, der er lige til at bruge i hverdagens sociale situationer.

Deltagelse kræver ingen særlige forkundskaber. Der er ingen anbefalet rækkefølge for deltagelse i Sensitiv Balances forskellige arrangementer.

“For mig betyder det meget, at du er så god til at styre gruppen, så alle får plads – men uden at det bliver ligegyldig sniksnak. Der var ikke et øjeblik spildt, men fælles fokus og sammenhold. Jeg følte, at vi løftede i flok og har fået mere ud af denne korte tid end to års terapiforløb med individuelle samtaler. Tak til dig Martin og til de andre i gruppen!”

— Cecilie, sensitiv kvinde 37  år.

 

Relaterede tilbud

Vi anbefaler også kurserne Selvkontrol for udadvendteFra vrede til varme og Flow i arbejdslivet, der er meget egnede til sensitive, som ønsker teknikker og praktisk inspiration til at bevare roen, mens de er i aktivitet og møder udfordringer.. Se kalenderen.

Psykolog, Lise August & Psykoterapeut, Martin August

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til kursets indhold eller vores 1-dagskurser og individuelle samtaler med fokus
på social sensitivitet, er du meget velkommen at kontakte os.

Tilmeld og få gratis gaver fra Sensitiv.dk

Berig hverdagen med inspiration og ny viden til dig selv eller dit barn.
Tilmeld og få gratis gaver!


 

BOG
Sensitive Børn

BOG & VIDEO
Kursus

BOG
Sensitive Børn og Voksne

DOBBELT DVD
Særligt Sensitive

Sensitive Voksne

SENSITIVE
VOKSNE


Sensitive Børn

SENSITIVE
BØRN


Pskykoterapi

BOOK
SAMTALE


Indre ro kurser

KURSER
& GRUPPER