Slip nedtrykthed – redskaber til sensitive, nærtstående og professionelle

Er du sensitiv og føler du dig lidt for ofte nedtrykt og trist? Har du udviklet en depression eller ønsker du at forebygge en ny depression?

Søger du viden og nyttige redskaber, som hjælper dig til at finde og bevare din indre balance? Til at mærke indre ro og glæde i stedet for afmagt og smerte? Er du nærtstående eller professionel, som vil vide, hvordan du bedst muligt kan støtte?

Seminaret giver dig en dyb, forskningsbaseret og praktisk meget brugbar indsigt i samspillet mellem sensitivitet, nedtrykthed og depression. Du får et væld af praktiske strategier, der hjælper dig til at overvinde nedtrykthed.

Du får viden om, hvad du som sensitiv skal være ekstra opmærksom på, hvis du vælger medicin og terapi. Redskaberne kan også hjælpe til at behandle nedtrykthed og depression uden brug af medicin og terapi.

Seminaret guider dig til at fjerne kimen til det negative og undgå at det vokser sig stort og stærkt. Du behøver ikke at have eller have haft en depression for at få et godt udbytte af at deltage

Seminar med psykolog Lise August, 3 timer

KBH:
Behov for EAN/faktura? Læs her.

Se også gruppeforløb i Indre balance.

Eksempel på deltagererfaringer fra Lises foredrag om nedtrykthed og sensitivitet

Jeg fik dybe indsigter, der har hjulpet mig til at rumme min smerte og flere af redskaberne bruger jeg hver dag med rigtig gode resultater. Min mand er blevet bedre til at støtte mig, når jeg er nedtrykt.
– Anne Fisher

Lise har en udsædvanlig kærlig og klar måde at formulere tingene på, og det er tydeligt, at hun forstår den dybe smerte, man gennemgår. Samtidig er hun skarp, vidende og i stand til at motivere. Jeg føler mig mindre magtesløs og bedre i stand til at handle.
-Sofie Skovgaard

-Det ramte plet på min situation og hjalp mig til at afprøve nye stier, som har virket godt indtil videre. Det er en fortsat kamp, men jeg er bedre rustet til at tage den. Tak for et meget lærerigt foredrag.
Jakob Rasmussen

Nedtrykthed, depression og sensitivitet

Nedtrykthed og depression er som tyve, der stjæler din lykke, og efterlader dig med smerte og mørke. Som sensitivt menneske er du mere udsat for at udvikle nedtrykthed og depression, når du møder modgang i livet.
Samtidig kan du også bruge din sensitivitet positivt til at styre uden om nedtrykthed, forebygge og behandle depression og sidst men ikke mindst skabe en god balance i livet.

– Du vil under seminaret lære, hvordan du kan få det bedste frem i dine sensitive gener og hjerne.

– Du vil få redskaber til at regulere de nedtrykte og negative følelser, så de bliver mindre overvældende og handlingslammende.

– Du vil få praktisk inspiration til at fjerne nogle af de sten, der tynger i din psykiske rygsæk, og gå lettet videre.

-Du vil få en kort test og andre nyttige redskaber, som er lige til at bruge, når du går hjem.

– Du vil lære, hvordan du dagligt kan aktivere og træne positive følelser, som hjælper dig til at overvinde depression.

Udbytte

Seminaret giver viden fra forskningen, levende eksempler fra hverdagen og en lang række redskaber, du selv og andre, der ønsker at støtte, kan bruge. De praktiske tilgange kan bruges i de konkrete situationer og udfordringer, man kan opleve, når man kæmper med nedtrykthed og depression.

Program

17.00 – 17.40 Første del af seminaret introducerer 3 vigtige nøgler til at forstå sammenhængen mellem depression og sensitivitet, som du kan bruge til at låse dig selv op, når du går ‘i baglås’. Du lærer, hvordan du kan forholde dig konstruktivt og helbredende – i stedet for modløst – til dine smertefulde følelser.

17.40 – 17.50 Pause

17.50 – 18.20 Spørgsmål og svar. Her er der mulighed for, at deltagere får afklaret og uddybet de temaer, som bliver gennemgået i første del.

18.20 – 18.40 Pause

18.40 – 19.20 Anden del af seminaret går i dybden med flere praktiske tilgange og redskaber. Du får praktisk inspiration til at ‘slukke’ for selvkritik og ‘tænde’ for positive følelser, som kan hjælpe dig til at slippe nedtryktheden. Desuden er der fokus på, hvordan andre kan give den bedste støtte til et sensitivt menneske, der er deprimeret.

19.20 – 19.30 Pause

19.30 – ca. 20.00 Spørgsmål og svar. Her er der mulighed for at deltagere får afklaret og uddybet de områder, som bliver gennemgået i anden del – og for at sætte fokus på nogle af de problemer og situationer, deltagerne ønsker inspiration til at kunne håndtere bedre.

Struktur

Seminaret består af to foredrag efterfulgt at tid til besvarelse af deltagernes spørgsmål.

Målgruppe

Seminaret henvender sig til sensitive, som ønsker at overvinde  nedtrykthed og/eller depression, eller som tidligere har været ramt og ønsker at forebygge.

Seminaret retter sig også mod nærtstående og fagpersoner, som ønsker at vide, hvordan de støtter et sensitivt menneske, der er ramt af nedtrykthed og/eller depression.

Seminaret giver desuden inspiration til at styrke den “indre forældreevne” og helbrede sår efter en vanskelig barndom.

Deltagelse kræver ingen særlige forkundskaber. Der er ingen anbefalet rækkefølge for deltagelse i Sensitiv Balances forskellige arrangementer.

Seminarleder

Aut. psykolog Lise August, specialist i klinisk psykologi.
Første danske psykolog, der har specialiseret sig i sensitiv. Hun har bred erfaring fra psykoterapeutiske forløb med sensitive, der har været ramt af depression, og hun har skrevet sin afsluttende specialistopgave om behandling af sensitive menneskers depressioner gennem psykoterapi. Hun har holdt flere oplæg om emnet i Psykiatrifonden og på aftenskoler.

Tilmelding

Skriv venligst til kontakt@sensitiv.dk, hvis du har spørgsmål. Vi vil snarest hjælpe dig med det praktiske omkring din tilmelding.
Du vil et par dage inden seminaret modtage en mail med lidt praktisk information.

Har du brug for EAN-faktura eller betaling med faktura?

  1. Du kan godt købe din seminarplads via EAN-faktura eller få udstedt en almindelig faktura: Du skal i givet fald skrive til os påkontakt@sensitiv.dk.

Har du spørgsmål?

Skriv til kontakt@sensitiv.dk, hvor vi snarest vil besvare dine spørgsmål om tilmelding til seminaret.

Nye seminardatoer annonceres løbende via nyhedsbrevet.

Praktiske oplysninger

Afbestilling, venteliste og bytteservice
For at holde billetpris og administrationsgebyr lavt, er det ikke muligt at tilbyde bytteservice, venteliste eller afbestilling af købte billetter.

Salg af DVD og bøger
Der vil være salg af vores dobbelt DVD fra seminaret med Elaine Aron og Lise August i 2010. Prisen er kr. 239,- (du sparer ialt kr. 31,- bl.a. porto). Der vil også være salg af Elaine Aron og Ted Zeffs bøger, bl.a Særligt sensitive børn. OBS: Betaling kan kun ske med Dankort.

Papir og noter
Medbring notesblok og skriveredskab.

Parkering
Ved behov for parkering er det en god idé at komme i god tid.

Børn
Forældre kan desværre ikke tage børn med til seminaret. Det er vores grundholdning, at børn beriger atmosfæren. Men af hensyn til meget lydfølsomme seminardeltageres koncentration beder vi om forståelse for, at det ikke kan lade sig gøre.

Video- og lydoptagelser
Der er ved nogle seminarer videooptagelser og lydoptagelser for at gøre det muligt senere at opleve øjeblikke fra seminaret via vores hjemmeside. Kamera og microfon er kun rettet mod seminarlederen, så deltagerne er sikret fuld anonymitet.

 

BOG
Sensitive Børn

BOG & VIDEO
Kursus

BOG
Sensitive Børn og Voksne

DOBBELT DVD
Særligt Sensitive

SENSITIVE VOKSNE


SENSITIVE BØRN


Lise og klient terapi samtaler

BOOK SAMTALE