Samtaler for særligt sensitive voksne, par, forældre, børn og unge

Hjælp til særligt sensitive, introverte, ekstroverte og deres nærtstående.

Sensitiv Balances lokaler

Praktisk information og bestilling af tid

Bestilling af tid

Du bestiller tid ved at sende en mail. Vi har ingen faste telefontider, men vender tilbage med spørgsmål på dine svar via mail hurtigst muligt. Du får direkte link til vores elektroniske kalender, hvor du kan booke en eller flere tider, der passer dig godt. Efter du har fået en tid til samtale, modtager du en aftalebekræftelse med flere praktiske informationer via mail.

Den første samtale

Ved den første samtale fortæller du om din situation, din baggrund og dine ønsker – eller hvis det drejer sig om forældrerådgivning har du på forhånd udfyldt skemaer og sendt ekstra information om dit barn, som vi drøfter. Du får mere at vide om, hvordan samtalen vil kunne bidrage til dit eller dit barns liv. Du kan stille spørgsmål. Og hvis du ønsker at fortsætte, planlægger vi i fællesskab et forløb med nogle mål, det giver mening for dig at arbejde videre med.

Priser og betaling

Individuelle samtaler:
Samtaler af 1 1/2 times varighed koster 2000 kr. hos Lise og 1800 kr. hos Martin. Hos Lise er der mulighed for at få 600 kr. i tilskud fra Danmark til hver samtale, der tæller som en dobbelt konsultation.
Det er muligt, at dele eller hele samtaleforløbet kan foregå via video eller telefon, hvis du ønsker det.

Parsamtaler:
Samtaler af 1 1/2 times varighed 2200 kr. hos Lise og 1950 kr. hos Martin. Hos Lise er der mulighed for at få 600 kr. i tilskud til parsamtaler, der indgår som led i at bearbejde en individuel problemstilling.

Forældrerådgivning:
Samtalerne varer 1 1/2 time og koster 2200 kr. hos Martin. Lise har lukket for forældrerådgivning.

Familierådgivning:
Samtalerne varer 1 1/2 time og prisen for en samtale er 2200 kr. hos Martin. Der er lukket for tilgang hos Lise.

Betaling foregår via MobilePay anmodning. Bor du i udlandet, betaler du samme dag efter samtalen via netbank.

Adresse

Samtalerne foregår i vores lokale på Elmevænget 1, 2880 Bagsværd. P-plads findes foran ejendommen på fortovet, Bagsværd Station ligger 5-10 min gang fra adressen.

Afbud og sen ændring af aftaler

Afbud til en aftale eller ønske om at flytte en aftale meddeles pr. telefon eller mail senest kl. 12 to hverdage før aftalen. Ved afbud herefter vil der være halv betaling for den aftalte tid.

Tilskud til betaling af aftaler

 • Vi tilbyder forløb, hvor arbejdspladsen, kommunen eller sundhedsforsikringen betaler.
 • Nogle arbejdspladser tilbyder coaching, supervision eller psykoterapi hos os til deres medarbejdere.
 • Nogle kommuner, f.eks. jobcentre bevilger tilskud til coaching eller kursusforløb. I givet fald skal du kontakte din sagsbehandler.
 • Nogle sundhedsforsikringer giver tilskud til samtaleforløb hos en autoriseret psykolog. Kontakt din sundhedsforsikring for at høre, om du kan få støtte, om du frit kan vælge psykologen og hvilke vilkår, du skal følge.
 • Henvisning fra egen læge til psykolog med overenskomst hos sygesikringen kan ikke benyttes.
 • Du kan få 600 kr. i tilskud, hvis du er med i Danmark til samtaler hos Lise, der er af 1 1/2 times varighed. Du kan ikke få tilskud fra Danmark til samtaler hos Martin.

Samtaler hos Sensitiv Balance

Her har vi samlet en oversigt over de temaer sensitive voksne ofte ønsker at arbejde med

Du kan læse mere og få gode råd om de forskellige temaer i vores artikler om sensitive voksne

Hvad vil det sige at være særligt sensitiv?

Nyttig Viden og Vigtige Råd til Særligt Sensitive

Som særligt sensitiv reagerer du mere følsomt på alt, hvad du oplever – både det svære og det gode. Derfor kan du hurtigere føle dig overvældet af indtryk og miste balancen. Som særligt sensitiv har du ofte et rigt indre liv, udpræget indlevelsesevne, dybe refleksioner og en stærk retfærdighedssans.

Introvert og/eller sensitiv?

Slip fordomme, forstå din styrke, stå ved dig selv og få strategier til udfordrende situationer.

Få gode råd til at trives i en udadvendt verden som introvert senstiv. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Ansvarlighed og overansvarlighed

Styrk dig selv og brug din sociale sensitivitet godt.

Er du socialt sensitiv og reagerer du kraftigt på andres lidelse, smerte og problemer? Ønsker du at kende forskel på sund ansvarlighed og usund overansvarlighed? Hold overansvarligheden på afstand og brug din omsorg for andre stærkt, konstruktivt og kompetent.

Dårligt humør

Få ro og styrke, når du møder skuffelse og modgang

Dårligt humør? Reagerer du sensitivt og føler smerten stærkt? Kan det dårlige humør vare ved og ‘sidde i dig’ længe? Nærvær er muligt – også når livet skuffer dig. Og når du selv og andre ikke lever op til det, du forventer, håber, ønsker og drømmer om. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Overstimulation

Få mindre stress og mere mestring.

Kender du dine signaler på overstimulation? Ved du, hvilke strategier du skal bruge? Og hvilke fejl du skal undgå? Lær at tøjle dine negative reaktioner, holde stress fra livet, styrke dit nervesystem og få mere energi. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Vrede

Vind over vreden og bliver mere kompetent, varm og konstruktiv

Lær at tøjle destruktiv vrede, så du kan stå ved dig selv og sætte grænser på en stærk, varm og kompetent måde. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Traume, chok og alvorlig stress

Få hjælp til at genkende, bearbejde og hele sår efter traume, chok og alvorlig stress

Er du belastet efter en chokerende hændelse og et ubearbejdet traume? – og har du svært ved ‘falde ned’ og finde ro i hverdagen? – bliver du overvældet af negative følelser, og har du mange bekymringer? Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Selvkritik

Få hjælp til at håndtere kritik og selvkritik når du er socialt sensitiv

Oplever du til tider, at din sensitivitet er uønsket og kritiseret? Af dig selv eller andre? Ønsker du et mere positivt syn på din sensitivitet? Vil du slippe en byrde? Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Særlig sensitivitet

Hvad vil det sige at være særlig sensitiv og hvordan kan du lære at leve med det

Særligt sensitiv, nyhedssøgende, introvert eller ekstrovert? Vi møder dig med respekt. Læs mere om de mange områder, vi har bred erfaring med. Få bl.a. hjælp til at helbrede fortidens sår, finde indre ro og skabe en lysere fremtid. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Tanke og krop

Når tankerne tager magten og kontakten til kroppen forsvinder

Nogle mennesker – og mange blandt de sensitive – er plaget af tanker. Det kan være negative såvel som positive. Tankerne tager magten og skaber uro i sindet, så følelseslivet bliver påvirket. Det kan være svært at samle sig om opgaver, at sove om natten og at være nærværende om dagen.

Kærlighedsforhold

Kærlighedsforhold og de problemer der kan opstå, f.eks. i forbindelse med børneopdragelse, seksualitet, behovet for afstand og nærhed eller forskellige opfattelser af, hvordan man skal få hverdagen til at fungere

f.eks. i forbindelse med børneopdragelse, seksualitet, behovet for afstand og nærhed eller forskellige opfattelser af, hvordan man skal få hverdagen til at fungere.

Eksistentielle spørgsmål

Eksistentielle spørgsmål er de spørgsmål, som virkelig betyder noget.

Det kan f.eks. handle om værdier eller valg i forhold til partner, familie, arbejde, venner eller religion og tro. Eller måske stiller du en dag spørgsmålet: hvad er egentlig meningen med det hele? – uden at finde et tilfredsstillende svar.

Angst og depression

Ordene angst og depression dækker over en gruppe forskellige tilstande, der ofte er forbundet med hinanden og med negative forestillinger om fortiden og fremtiden.

De negative forestillinger overskygger evnen til at være rolig og nærværende i nuet.

Livshistorien

Hvis din livshistorie rummer mørke kapitler, som du aldrig har fundet fred med, kan fortiden tynge.

Visse perioder, du har lagt bag dig og gemt væk, kan være som sorte huller i dit indre: de suger energi og livslyst til sig og gør det mere tungt at leve

Langvarig stress

Stress er menneskers fysiske, psykiske og sociale reaktion på omstændigheder i livet, der opleves som truende og udfordrende.

Stress tilstanden giver oplevelsen af ubehag, ulyst og anspændthed. Omfanget af tilstanden bliver afgjort af i hvor høj grad, man vurderer at have de ressourcer der skal til for at klare den stressende livssituation.

Selvforståelse og selvkærlighed

Sensitive mennesker har ofte en selvforståelse, som er blevet farvet af negative fordomme.

De har mange gange oplevet at blive overstimulerede i situationer, hvor andre har været tilpas stimulerede. Derfor risikerer de at se sig selv som svage og skrøbelige.

Overstimulation og stress

Sensitive mennesker opfanger mange nuancer, som andre ikke lægger mærke til.

De oplever at mangle et filter eller “ekstra lag hud”, og at de kan blive bombarderet med indtryk i hverdagen. Situationer, som andre synes er afslappende og positivt stimulerende, dræner dem for energi. Uden at de forstår hvorfor.

Psykoterapi & samtale: hjælp til et bedre liv for voksne, par, børn, unge og forældre

Her kan du læse mere om:

1. Forskellige typer samtaler: voksne, par, børn & unge, supervision & coaching

2. Hvem er vi? Og hvilke metoder benytter vi? Sensitiv Balance ved psykolog Lise August og psykoterapeut Martin August

3. Booking, priser og praktisk information

4. Guide til samtaler via video og telefon

Psykoterapi til særligt sensitive voksne 

Skab positiv forandring: Få viden, indsigt og redskaber til bedre livskvalitet eller behandling af psykiske lidelser

Særligt sensitiv, nyhedssøgende, introvert eller ekstrovert? Vi møder dig med respekt. Læs mere om de mange områder, vi har bred erfaring med. Få bl.a. hjælp til at helbrede fortidens sår, finde indre ro og skabe en lysere fremtid. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Særligt sensitive børn & rådgivning af forældre 

Hjælp til at dit barn kan trives i hjem, skole og institutioner. Samtaler med forældre og børnesamtaler.

Er dit barn særligt sensitiv, introvert eller nyhedssøgende? Få hjælp og redskaber til at guide dit barn på rette vej. Vi er specialiseret i at medtænke dit barns personlighedstræk i løsning af problemer og behandling af psykiske lidelser. Læs mere om de mange områder, vi har bred erfaring med. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Særligt sensitive & introverte teenagere og unge 

Samtaler med fokus på at hjælpe til selvstændighed og god kontakt til sig selv og andre.

I årene som teenager og ung oplever mange særligt sensitive og introverte stærke forventninger til at være mindre dybsindige og mere ekstroverte. Og de kan have brug for hjælp til at forstå og tage kompentent vare på sig selv. Vi hjælper f.eks. med dybe følelser, ensomhed, angst, vanskelige valg, kontakten til forældre, kæreste, venner, studie og den første start på arbejdslivet. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Grupper og kurser for særligt sensitive voksne 

Få vigtige indsigter og nyttige redskaber, der er lige til at bruge i hverdagen

Gruppeforløb giver inspiration til din personlige udvikling, hvor gruppen bidrager til at styrke dit positive udbytte. Redskaberne hjælper bl.a. til en bedre hverdag med mere energi, indre ro, overskud og glæde – og til behandling af stress, traumer, angst, depression og psykiske lidelser. Læs om vores aktuelle tilbud eller få vejledning i, hvad du skal vælge ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Særligt sensitive i kærlighed og parforhold

Parterapi hjælper til at løse hverdagens problemer og fordybe og berige kærligheden hele livet igennem

Er du eller din partner særligt sensitiv, introvert, ekstrovert eller nyhedssøgende? Vi har specialiseret viden om, hvordan de forskellige personlighedstræk påvirker parforholdet. Få hjælp til at styrke tilknytningen, få forskelligheder til at spille godt sammen og styrke kærligheden. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Coaching og supervision. Inspiration og redskaber til et bedre arbejdsliv

Få hjælp til at bruge særligt sensitive og introverte personlighedstræk som en styrke

Arbejdslivet tilgodeser typisk ekstroverte og nyhedssøgende træk. Som særligt sensitiv eller introvert må du derfor ofte gøre en større indsats at skabe gode rammer på jobbet. Vi er specialiseret i redskaber, der hjælper dig til at styre uden om stress, respektere dine personlighedstræk og – hvis det giver mening – at tilegne dig ekstroverte kompetencer. Book tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Samtaler via telefon eller video

Et nyttigt og givende alternativ, når du ikke kan møde op personligt

Årsager til at vælge telefon- og videosamtaler

Flere og flere samtaler finder sted via telefon eller video. Her er typiske årsager:

 • du er glad for at være i egne rammer og undgår at bruge tid og energi på transport.
 • du bor/arbejder/rejser langt fra Frederiksberg og kan derfor ikke møde op personligt.
 • du har smerter eller fysiske/psykiske lidelser, der begrænser din bevægelighed.

Vælg den model, der passer dig bedst

Du kan bruge samtaler via telefon eller video på forskellige måder:

 • hele forløbet finder sted via video eller telefon.
 • du starter med telefon- eller videosamtaler og skifter efter et stykke tid til fremmøde på Frederiksberg – eller omvendt.
 • du bruger på skift personligt fremmøde og video eller telefon, som det passer dig bedst.

Vi har erfaret, at alle modeller kan fungere fint og give gode resultater.

En sikker teknisk platform

Vi bruger GoToMeeting for at sikre dine persondata, og du kan både bruge computer og  mobil.

Psykolog, Lise August & Psykoterapeut, Martin August

Vil du vide mere?

Vi har forskellig uddannelse og baggrund, men er fælles om at se den gode kontakt som grundlag for, at samtalerne skaber positiv forandring.

 Læs mere om os og se anbefalinger her.

Har du spørgsmål til vores samtaler, er du meget velkommen at kontakte os.

Tilmeld og få gratis gaver fra Sensitiv.dk

Berig hverdagen med inspiration og ny viden til dig selv eller dit barn.
Tilmeld og få gratis gaver!


 

BOG
Sensitive Børn

BOG & VIDEO
Kursus

BOG
Sensitive Børn og Voksne

DOBBELT DVD
Særligt Sensitive

Sensitive Voksne

SENSITIVE
VOKSNE


Sensitive Børn

SENSITIVE
BØRN


Pskykoterapi

BOOK
SAMTALE


Indre ro kurser

KURSER
& GRUPPER