Samtaler i privat praksis
– psykoterapi, forældre, børn og unge

Forskellige typer individuelle forløb

Psykoterapi er kernen i vores arbejde med enkeltpersoner, men vi tilbyder også andre former for individuelt udviklingsarbejde, herunder coaching og supervision. I undermenuerne – og via vores mange nyhedsbreve, menupunkter og videoklip – kan du læse mere om de forskellige temaer, du kan arbejde med.

Læs mere her om vigtige emner for sensitive børn og voksne

Video eller telefon

Hvis du har brug for det, kan en del eller hele samtaleforløbet foregå via video og/eller telefon. Skriv til os.

Forældre, børn og unge

Vi tilbyder både kortere og længerevarende forløb med forældre, børn og unge. I nogle tilfælde er det tilstrækkeligt med et par rådgivende samtaler til forældre, mens det andre gange – f.eks. når et sensitivt barn har en angstlidelse – er godt med et længere forløb af samtaler.

Som supplement til samtalerne kan vi mødes med vigtige fagpersoner i dit barns institution og skole og rådgive om, hvordan de i hverdagen kan give den bedste støtte. Læs mere i menuen om praktiske forhold eller skriv til os.

Gruppeforløb

Vi tilbyder løbende personlige udviklingsgrupper for voksne med fokus på indre ro, helbredelse af fortidens sår, regulering af følelser, bearbejdning af selvkritik og positiv opbygning selvværd og sociale relationer. Disse grupper egner sig til at uddybe nogle af de temaer, vi underviser i på 1-dagskurser og seminarer. Skriv til martin@sensitiv.dk

Parforhold og kærlighed

Vi tilbyder samtaler til par, hvor den ene eller begge har sensitive træk. Disse samtaler kan bl.a. hjælpe til at forbedre samspillet, regulere negative følelser og konflikter mere bevidst, forbedre kommunikationen og berige og fordybe kærligheden. Skriv til martin@sensitiv.dk

Positiv forandring

Vi arbejder med respekt for, at ethvert menneske ønsker at blive set, hørt og forstået. Vi har forskellig uddannelse og baggrund, men er fælles om at se den gode kontakt som forudsætning for, at psykoterapi, supervision og coaching kan skabe positiv forandring. Du kan læse mere om hver af os og vores tilgang i menuen Om Sensitive Balance.

Forløbet følger dine ønsker og behov

Nogle mennesker har brug for en enkelt time eller to, hvor andre har behov for et længere forløb. Hvis du efter den indledende samtale vælger flere samtaler, vil forløbet følge dine behov og ønsker.

Læs mere i menuen praktiske forhold.

Eksempler

I undermenuerne kan du læse eksempler på nogle af de mange temaer, du kan sætte fokus på. Vi har også erfaring med individuelt udviklingsarbejde inden for mange andre områder.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at skrive til os og vi vender tilbage snarest muligt. Du kan også ringe på 40983322, og hvis der ikke er nogen ved telefonen, vender vi tilbage snarest muligt.

Psykoterapi

Forståelse og nye handlemåder

Psykoterapi kan hjælpe dig til at forstå dig selv og handle på nye måder. Du bliver gradvist bedre til at løse problemer i forskellige sammenhænge. Du oplever mere nærvær og udvikler en dybere kontakt med dig selv og med andre.

Forløbet følger dine ønsker og behov

Nogle mennesker har brug for en enkelt time eller to, hvor andre har behov for et længere forløb. Første samtale er informerende. Hvis du vælger flere samtaler, vil forløbet følge dine behov og ønsker. Læs mere i menuen praktiske forhold.

Eksempler

I undermenuerne kan du læse eksempler på hvad, du kan sætte fokus på i psykoterapi. Det er kun et udvalg af nogle af de mange temaer, som kan give mening at bearbejde.

Praktisk information og bestilling af tid

Den første samtale

Ved den første samtale fortæller du om din situation, din baggrund og dine ønsker – eller hvis det drejer sig om forældrerådgivning har du på forhånd udfyldt skemaer og sendt ekstra information om dit barn, som vi drøfter.
Du får mere at vide om, hvordan samtalen vil kunne bidrage til dit eller dit barns liv. Du kan stille spørgsmål. Og hvis du ønsker at fortsætte, kan vi i fællesskab planlægge et forløb med nogle mål, det giver mening for dig at arbejde videre med.

Bestilling af tid

Du bestiller tid ved at sende en mail til kontakt@sensitiv.dk Vi har ingen faste telefontider, men vender tilbage, hvis du lægger en besked, og svarer desuden mails hurtigst muligt.
Efter du har fået en tid til samtale, modtager du en aftalebekræftelse med flere praktiske informationer via mail, som du bekræfter.

Priser og betaling

Individuelle samtaler:
Samtaler af 1 1/2 times varighed koster 1700 kr. hos Lise og 1500 kr. hos Martin.
Det er muligt, at dele eller hele samtaleforløbet kan foregå via telefon eller video, hvis du ønsker det

Parsamtaler og forældrerådgivning:
Samtaler af 1 1/2 times varighed 1900 kr.

Betaling foregår via MobilePay på tlfnr: 605564.

Adresse

Samtalerne foregår på Diakonissestiftelsen, Peter Bangs Vej 7A, 2000 Frederiksberg. Vi holder til på etage 4, gang 9, lokale 20, og der står Sensitiv Balance på døren.

Afbud og sen ændring af aftaler

Afbud til en aftale eller ønske om at flytte en aftale meddeles pr. telefon eller mail senest kl. 12 to hverdage før aftalen. Ved afbud herefter vil der være halv betaling for den aftalte tid.

Tilskud til betaling af aftaler

Vi tilbyder forløb, hvor arbejdspladsen, kommunen eller sundhedsforsikringen betaler.
Nogle arbejdspladser tilbyder coaching, supervision eller psykoterapi hos os til deres medarbejdere.
Nogle kommuner, f.eks. jobcentre bevilger tilskud til et samtale eller kursusforløb. I givet fald skal du kontakte din sagsbehandler.
Nogle sundhedsforsikringer giver tilskud til samtaleforløb hos en autoriseret psykolog. Kontakt din sundhedsforsikring for at høre, om du kan få støtte, om du frit kan vælge psykologen og hvilke vilkår, du skal følge.
Henvisning fra egen læge kan ikke benyttes. Det er ikke muligt at få tilskud fra sygeforsikringen Danmark.

Samtaler og terapi i privat praksis

Samtaler, terapi og coaching

Efter en længere orlov, hvor vi har skrevet på vores bog, tilbyder vi nu igen samtaler i vores private praksis.

Det drejer sig om psykoterapi, coaching, supervision af fagpersoner, forældrerådgivning og individuelle forløb i indre ro med børn, unge og familier.

Du kan booke tider af halvanden times varighed på forskellige ugedage.
Bemærk venligst, at det ikke er muligt at få tilskud til samtaler via sygesikring.

En individuel samtale på 1 1/2 time koster er 1.500 kr. og uden moms. Hvis din arbejdsgiver eller anden virksomhed betaler er prisen 1.800 kr.

Forældrerådgivning af 1 1/2 times varighed koster 1.900 kr. da vi her bruger ekstra tid på forberedelsen. Forløbet strækker sig typisk over 1-4 samtaler, hvorefter vi gør status. Ofte er et kort forløb tilstrækkeligt. I nogle tilfælde bliver vi enige om at forlænge forløbet, hvis der er vigtige temaer at arbejde videre med. I både kortere og længere forløb kan det til tider give god mening, at dit barn er med ved en eller flere samtaler.
Som supplement til forældrerådgivningen kan vi mødes med vigtige fagpersoner i dit barns institution og skole og rådgive om, hvordan de i hverdagen kan give den bedste støtte.

Du kan benytte MobilePay eller Dankort.

Samtalerne foregår på Peter Bangs Vej 1, indgang 7A, 2000 Frederiksberg, og vi holder til i bygning 9, etage 4, lokale 20. (Diakonissestiftelsen).

Du booker tid ved at sende en mail til martin@sensitiv.dk eller lise@sensitiv.dk

Udtalelser om Martin August

“Det har været et bemærkelsesværdigt værdifuldt forløb, jeg har haft hos Martin, og pga. den dybtgående forandring har jeg anbefalet tilgangen og samtalerne til mange i min omgangskreds”. Klient

“Tak for de mange gode råd og den endnu dybere forståelse for vores barns (og vores egen) sensitivitet, som du har givet os. Vi har kunnet bruge rigtig meget af vores samtaler med dig, og vi føler os meget taknemmelige”. Forældrepar

Om Martin

Martin er pioner inden for sensitivitet hos børn, unge og voksne, har stiftet og driver Sensitiv Balance.

Ud over terapeutiske samtaler i privat praksis siden 2001 har han bred erfaring med at holde foredrag, kurser og seminarer for private og fagpersoner i privat og offentligt regi.

Faglig baggrund

Martin er tidligere eksportingeniør med speciale i kvalitetsstyring. I hans arbejde med dette område blev han i stigende grad opmærksom på problematikker omkring ledere og medarbejderes stress, hvilket førte til en videreuddannelse som certificeret coach og sidenhen psykoterapeut MPF. Hans afsluttende projekt vedrørte arbejdet med at omdanne selvkritik til selvaccept i terapeutiske forløb. I en årrække har Martin været leder af Stressliniens psykolognetværk i Århus, Odense og København, og han har holdt foredrag og kurser i erhvervslivet og en række forskellige fagforeninger.

Den kropslige dimension af arbejdet med stress og følelsesregulering har han fundet særlig væsentlig, herunder arbejdet med at berolige nervesystemet. Han har i en årrække især arbejdet med følelsesmæssig afbalancering og regulering af vrede i forhold til forældres udfordringer med sensitive børn.

Som led i sin løbende efteruddannelse har han taget adskillige kurser inden for compassion-fokuseret terapi (prof. Paul Gilbert og Dr Deborah Lee).
Martin har tidligere arbejdet som konsulent for Københavns Kommune, hvor han har undervist i rygeafvænning og metoder til forandring af livsstil.

Vejviser til samtaler hos Sensitiv Balance

Find vej til Diakonissen

Samtalerne foregår på Diakonissestiftelsen, Peter Bangs Vej 7A, 2000 Frederiksberg. Vi holder til på etage 4, lokale 20, og der står Sensitiv Balance på døren. Der er 2-timers parkering på ejendommen. Den nærmeste Metro er Fasanvej (Solbjerg) med 5-7 minutters gang. Ankommer du med bus, holder 9A foran bygningen. Stoppestedet er Lindevangs Allé.

Find vej inde i bygningen

Her kan du enten benytte trappe eller elevator. Elevatoren lige foran indgangen går kun til etage 3. Benyt derfor i stedet elevatoren omkring venstre hjørne. Oppe på etage 4 går du gennem den hvide dobbeltdør, som er til højre, hvis du tager trappen, og til venstre, hvis du tager elevatoren.
Fortsæt herefter til højre ned ad gangen til lokale 20. Der står et par stole uden for, hvor du er velkommen til at vente. Vi bruger indendørs sko i vores lokaler, så du er velkommen til at tage hjemmesko eller sokker med.

Bedste hilsner
Lise og Martin August

Tilskud til samtaler i Sensitiv Balance?

Her finder du en liste med dine muligheder:

Når arbejdspladsen betaler samtaler:

Nogle arbejdspladser tilbyder coaching, supervision eller psykoterapi hos os til deres medarbejdere. I givet fald skal vi på forhånd modtage oplysning om navn, mail og telefonnummer på den kontaktperson, hvor regningen skal sendes til.

Når kommuner giver tilskud:

Sagsbehandlere ved f.eks. jobcentre eller børn og familie enheder bevilger i nogle tilfælde tilskud til coaching, kurser eller familierådgivning.
I givet fald har vi brug for, at sagsbehandleren kontakter os med en anmodning om opstart af forløb. Desuden skal vi vide, om der er brug for en skriftlig status ved afslutningen af forløbet.

Når sygeforsikringen Danmark giver tilskud.

Hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark, kan du få tilskud til samtaler hos Lise August. Hver samtale af 1 1/2 times varighed tæller som en dobbelt aftale. I 2017 vil du derfor kunne få 600 kr. i tilskud per samtale. Størrelsen på tilskud fra Danmark reguleres løbende, så du skal holde øje med de gældende takster. Hvis du vil benytte dig af denne mulighed, foregår indberetningen i starten af samtalen. Du skal på forhånd sende dit cpr.nr. til lise@sensitiv.dk.

Når sundhedssikringer giver tilskud

Flere sundhedssikringer, f.eks. Danica og Skandia, bevilger tilskud til samtaleforløb hos en autoriseret psykolog. Kontakt din sundhedsforsikring for at høre, om du kan få støtte, om du frit kan vælge psykologen og hvilke vilkår, du skal følge. I givet fald skal du på forhånd sende oplysninger om vilkårene for tilskud: heriblandt hvor mange samtaler bevilges der støtte til, hvilket beløb bevilges der i tilskud per samtale og hvordan afregnes der med sundhedssikringen: skal du selv betale for samtalen og efterfølgende få beløb refunderet hos sundhedssikringen? Eller skal den autoriserede psykolog sende regningen? I givet fald hvilken emailadresse og kontaktperson, skal der afgives på regningen? Du skal på forhånd inden første samtale sende disse oplysninger til lise@sensitiv.dk

Vi har ikke overenskomst med sygesikringen

Hvis du har en henvisning fra egen læge til psykolog, der bevilges gennem sygesikringen, skal du kontakte Dansk Psykologforening: bed om adgang til en liste med psykologer, der har et såkaldt ydernummer, hvor du kan benytte din henvisning og få tilskud.

Samtaler via telefon og skype

Korte forløb, der kommer dig i møde

Der kan være forskellige grunde til, at du har svært ved at møde os i vores lokaler på Frederiksberg.
– Du kan have en travl hverdag, så du kun har tid til at afsætte 50 minutter og har ikke tid til transport.
– Du kan have en duftallergi, som gør det vanskeligt og krævende at komme omkring.
– Du kan bo langt fra København – f.eks. Jylland, Fyn, Øerne eller et andet land.
– Du kan føle dig mere veltilpas i dit eget hjem.
– Og der kan være mange andre grunde til, at det passer dig bedst at undgå personligt fremmøde.
Meningen med at Sensitiv Balance tilbyder samtaler via telefon og skype er, at vi ønsker at komme dig og dine særlige behov i møde.

Begrænsninger ved denne type samtaler

Kontakten er lidt anderledes ved samtaler via telefon og skype. Hvordan holder man pause i en telefon uden at det virker “kunstigt”? Hvad hvis Skype forbindelsen driller lidt? osv. osv. Man er nødt til at være forberedt på, at det ikke er helt det samme som en personlig samtale. Vi har erfaring for, at kortere rådgivende eller coachende forløb med fordel kan foregå via telefon og skype. Ved langvarige og dybtgående psykoterapeutiske forløb fraråder vi telefon og skype.

Send os en mail og beskriv dit behov

Hvis du tror, at det for dig kan være givende med telefon eller skype samtaler, er du meget velkommen til at kontakte os via mail: kontakt@sensitiv.dk
Vi vender tilbage med en nærmere beskrivelse af de praktiske forhold.

Samtaler hos Sensitiv Balance

Her har vi samlet en oversigt over de temaer sensitive voksne ønsker at arbejde med

Du kan læse mere og få gode råd om de forskellige temaer i vores artikler om sensitive voksne

Hvad vil det sige at være særligt sensitiv?

Nyttig Viden og Vigtige Råd til Særligt Sensitive

Som særligt sensitiv reagerer du mere følsomt på alt, hvad du oplever – både det svære og det gode. Derfor kan du hurtigere føle dig overvældet af indtryk og miste balancen. Som særligt sensitiv har du ofte et rigt indre liv, udpræget indlevelsesevne, dybe refleksioner og en stærk retfærdighedssans.

Introvert og/eller sensitiv?

Slip fordomme, forstå din styrke, stå ved dig selv og få strategier til udfordrende situationer.

Få gode råd til at trives i en udadvendt verden som introvert senstiv. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Ansvarlighed og overansvarlighed

Styrk dig selv og brug din sociale sensitivitet godt.

Er du socialt sensitiv og reagerer du kraftigt på andres lidelse, smerte og problemer? Ønsker du at kende forskel på sund ansvarlighed og usund overansvarlighed? Hold overansvarligheden på afstand og brug din omsorg for andre stærkt, konstruktivt og kompetent.

Dårligt humør

Få ro og styrke, når du møder skuffelse og modgang

Dårligt humør? Reagerer du sensitivt og føler smerten stærkt? Kan det dårlige humør vare ved og ‘sidde i dig’ længe? Nærvær er muligt – også når livet skuffer dig. Og når du selv og andre ikke lever op til det, du forventer, håber, ønsker og drømmer om. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Overstimulation

Få mindre stress og mere mestring.

Kender du dine signaler på overstimulation? Ved du, hvilke strategier du skal bruge? Og hvilke fejl du skal undgå? Lær at tøjle dine negative reaktioner, holde stress fra livet, styrke dit nervesystem og få mere energi. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Vrede

Vind over vreden og bliver mere kompetent, varm og konstruktiv

Lær at tøjle destruktiv vrede, så du kan stå ved dig selv og sætte grænser på en stærk, varm og kompetent måde. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Traume, chok og alvorlig stress

Få hjælp til at genkende, bearbejde og hele sår efter traume, chok og alvorlig stress

Er du belastet efter en chokerende hændelse og et ubearbejdet traume? – og har du svært ved ‘falde ned’ og finde ro i hverdagen? – bliver du overvældet af negative følelser, og har du mange bekymringer? Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Selvkritik

Få hjælp til at håndtere kritik og selvkritik når du er socialt sensitiv

Oplever du til tider, at din sensitivitet er uønsket og kritiseret? Af dig selv eller andre? Ønsker du et mere positivt syn på din sensitivitet? Vil du slippe en byrde? Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Særlig sensitivitet

Hvad vil det sige at være særlig sensitiv og hvordan kan du lære at leve med det

Særligt sensitiv, nyhedssøgende, introvert eller ekstrovert? Vi møder dig med respekt. Læs mere om de mange områder, vi har bred erfaring med. Få bl.a. hjælp til at helbrede fortidens sår, finde indre ro og skabe en lysere fremtid. Book en tid ved at skrive til kontakt@sensitiv.dk

Tanke og krop

Når tankerne tager magten og kontakten til kroppen forsvinder

Nogle mennesker – og mange blandt de sensitive – er plaget af tanker. Det kan være negative såvel som positive. Tankerne tager magten og skaber uro i sindet, så følelseslivet bliver påvirket. Det kan være svært at samle sig om opgaver, at sove om natten og at være nærværende om dagen.

Kærlighedsforhold

Kærlighedsforhold og de problemer der kan opstå, f.eks. i forbindelse med børneopdragelse, seksualitet, behovet for afstand og nærhed eller forskellige opfattelser af, hvordan man skal få hverdagen til at fungere

f.eks. i forbindelse med børneopdragelse, seksualitet, behovet for afstand og nærhed eller forskellige opfattelser af, hvordan man skal få hverdagen til at fungere.

Eksistentielle spørgsmål

Eksistentielle spørgsmål er de spørgsmål, som virkelig betyder noget.

Det kan f.eks. handle om værdier eller valg i forhold til partner, familie, arbejde, venner eller religion og tro. Eller måske stiller du en dag spørgsmålet: hvad er egentlig meningen med det hele? – uden at finde et tilfredsstillende svar.

Angst og depression

Ordene angst og depression dækker over en gruppe forskellige tilstande, der ofte er forbundet med hinanden og med negative forestillinger om fortiden og fremtiden.

De negative forestillinger overskygger evnen til at være rolig og nærværende i nuet.

Livshistorien

Hvis din livshistorie rummer mørke kapitler, som du aldrig har fundet fred med, kan fortiden tynge.

Visse perioder, du har lagt bag dig og gemt væk, kan være som sorte huller i dit indre: de suger energi og livslyst til sig og gør det mere tungt at leve

Langvarig stress

Stress er menneskers fysiske, psykiske og sociale reaktion på omstændigheder i livet, der opleves som truende og udfordrende.

Stress tilstanden giver oplevelsen af ubehag, ulyst og anspændthed. Omfanget af tilstanden bliver afgjort af i hvor høj grad, man vurderer at have de ressourcer der skal til for at klare den stressende livssituation.

Selvforståelse og selvkærlighed

Sensitive mennesker har ofte en selvforståelse, som er blevet farvet af negative fordomme.

De har mange gange oplevet at blive overstimulerede i situationer, hvor andre har været tilpas stimulerede. Derfor risikerer de at se sig selv som svage og skrøbelige.

Overstimulation og stress

Sensitive mennesker opfanger mange nuancer, som andre ikke lægger mærke til.

De oplever at mangle et filter eller “ekstra lag hud”, og at de kan blive bombarderet med indtryk i hverdagen. Situationer, som andre synes er afslappende og positivt stimulerende, dræner dem for energi. Uden at de forstår hvorfor.

Tilmeld og få gratis gaver fra Sensitiv.dk

Berig hverdagen med inspiration og ny viden til dig selv eller dit barn.
Tilmeld og få gratis gaver!


 

BOG
Sensitive Børn

BOG & VIDEO
Kursus

BOG
Sensitive Børn og Voksne

DOBBELT DVD
Særligt Sensitive

Sensitive Voksne

SENSITIVE
VOKSNE


Sensitive Børn

SENSITIVE
BØRN


Pskykoterapi

BOOK
SAMTALE


Indre ro kurser

KURSER
& GRUPPER