Indre ro med hjertekohærens

8 anbefalinger til mere indre ro i hverdagen

Sensitiv kvinde ved havet med hund i indre ro

En deltager ved kurset i Indre ro med hjertekohærens fortalte, at målingen af hendes blodtryk viste klar bedring efter brugen af øvelserne. Hun fortalte:

Jeg er langt mindre overstimuleret nu og meget mere bevidst om det, når det sker – jeg har indset, at jeg bliver utilfreds og urolig. Har I anbefalinger til at lade roen sprede sig i flere af hverdagens små øjeblikke?

Her følger 8 anbefalinger til mere indre ro

1. Hvad venter du på?

Venter du på, at ydre omstændigheder er perfekte? Var de det sidste år eller året inden? Bliver de det nogensinde? Slip troen på, at de ydre vilkår vil give dig indre ro.

2.Kend dine mønstre:

Hvornår har du i den sidste uge oplevet indre ro og nærvær? Med dig selv? Din partner? Dine venner? Med dit barn?

3.Vælg de søde øjeblikke mere aktivt til, når de opstår

Springer du nogle gange situationerne over? Eller lader du være med at dvæle i dem?

4.Afsæt mere tid til ro

Hvordan kan du i næste uge afsætte lidt mere tid til de situationer, hvor den indre ro plejer at dukke op? Alene? Og/eller med andre? Hvad er første skridt?

5.Er der forstyrrelser, der gør dig urolig og fraværende?

Kan du skære lidt ned på den tid og opmærksomhed, du vælger at bruge på dem? Hvad vil du begynde med?

6.Vær opmærksom på din krop

Er der bestemte holdninger, som forstærker den indre ro? – eller det modsatte? Vælg de kropsholdninger, der styrker din indre balance

7.Lyt til dine tanker

Er dine tanker klare, kærlige og stærke? Eller giver de dig uro? Blot at være bevidst om, at tankerne er tanker, hjælper dig til at “stille dig uden for” dem og opleve mere indre ro.

8.Se din indre ro som en beslutning eller et valg

Ligesom ydre mål er dette mål noget, du kan beslutte dig for at prioriteret og vælge til. Beslutningen vil give kraft til din udvikling.

Få mere inspiration på kurserne i Indre ro med hjertekohærens, Fra selvkritik til selvaccept og Selvkontrol for udadvendte.

Få mere viden og flere anbefalinger i nyhedsbrevet.

Mere indre ro i hverdagen

En deltager på kurset i Indre ro skrev til os:

Øvelserne i Indre ro har givet mig en målbar effekt. Jeg har igennem en måned inden kurset målt mit blodtryk 2×3 gange om dagen, fordi jeg har ligget i den høje ende af normalområdet. Efter kurset forsatte jeg som sædvanligt målingerne, og jeg lavede dem efter 7 minutters øvelser i indre ro. Her opdagede jeg, hvordan mit daglige gennemsnit faldt. Jeg har ikke målt så “lavt” et blodtryk i årtier. Det er fantastisk.

At opleve indre ro er meget givende, når man er sensitiv og ekstra påvirket af sin indre tilstand. Både fysisk og psykisk vil den indre ro skabe en dybere balance. Nervesystemet falder til ro. Negative følelser bliver lettere at håndtere. I den rolige tilstand vil man træffe de bedste beslutninger.

Forældre vil opleve, hvordan deres socialt sensitive barn bliver smittet af den indre ro, de udstråler – når far og mor er i balance, vil barnet lettere selv kunne falde til ro. At forældre selv bevarer roen indeni er en af de vigtigste måder, de kan støtte det sensitive barn, som er ophidset.

Indre ro er ikke fravær af ydre udfordringer. Det er en indre tilstand, som giver bedre forudsætninger for at møde livet, som det udfolder sig på godt og ondt. Det er også en indre tilstand, der styrker os i mødet med vanskelige følelser.

Mere indre ro i hverdagen

Den indre ro kommer sjældent helt tilfældigt eller automatisk. Vi er selv nødt til at anstrenge os og prioritere at finde den. Prøv at stille dig selv tre enkle spørgsmål:

1. Hvornår har du i den sidste uge oplevet indre ro og nærvær? Med dig selv? Med dit barn?

2. Kan du i næste uge afsætte lidt mere tid til de situationer, hvor den indre ro plejer at dukke op? Alene? Og/eller sammen med dit barn? Hvad er første skridt?

3. Er der forstyrrelser, der gør dig urolig og fraværende? Kan du skære lidt ned på den tid og opmærksomhed, du vælger at bruge på dem? Hvad vil du begynde med?

At ville den indre ro kræver tit et stort mod af os. Vi kan tro, at der først er tid til, når det næste projekt er afsluttet. Vi kan tænke, at det først er muligt at være rolig, når vi rydder kalenderen, og når der ikke er flere udfordringer. Når alt er perfekt. Eller når ferien begynder – for mange er den lige om hjørnet nu. Men hvorfor skal vi egentlig vente? Og ønsker vi lære vores børn, at de skal vente? For de mest sensitive er det på godt og ondt endnu mere afgørende at bevare den indre balance.
Læg mærke til, hvad der sker med dig selv – og med dit barn – når du vækker din vilje til indre ro og tror på, at du har et valg….

Psykolog, Lise August & Psykoterapeut, Martin August

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til vores 1-dagskurser, grupper og individuelle samtaler med fokus på at få mere indre ro, er du velkommen til at kontakte os.

Tilmeld og få gratis gaver fra Sensitiv.dk

Berig hverdagen med inspiration og ny viden til dig selv eller dit barn.
Tilmeld og få gratis gaver!


 

BOG
Sensitive Børn

BOG & VIDEO
Kursus

BOG
Sensitive Børn og Voksne

DOBBELT DVD
Særligt Sensitive

Sensitive Voksne

SENSITIVE
VOKSNE


Sensitive Børn

SENSITIVE
BØRN


Pskykoterapi

BOOK
SAMTALE


Indre ro kurser

KURSER
& GRUPPER